27.januar 2017 klokken 13:55 til 14:05
Performance av og med Mona Pahle Bjerke og Karen Frøysland Nystøyl
 
BESKRIVELSE av performansen:  
MPB var kledd i blått og lilla, Karen Frøsland Nystøyl var kledd i oransje og gult. En tørkesnor gikk på tvers av rommet og det sto en stor balje med vann på gulvet, og en kurv med klesklyper
MPB – begynner å resitere uten manus med armene langs siden: «BRUK er å anvende, benytte og bearbeide. Å annamme, appropriere, stjele og sample. Det er å låne, omarbeide, produsere og revidere. Å trekke veksler på, Jobbe, frembringe, fremstille. Det er å forvandle, foredle, skape, lage. Det er å gjøre, være og arbeide. Det er å konsumere og konstruere. Å utbytte, gripe og misbruke,  – Høste, sanke og ivareta…»
KFN (river sider ut sider av en skinnende rød bok og legger dem ned i baljen med vann (Shakespeare: Romeo og Julie)  «Jeg mistet ham»
MPB: (forsetter mens hun tar våte ark opp fra baljen og henger dem til tørk på tørkesnoren.)  Jeg er en bruker av (store) ord. Av andres tanker, av argumenter og perspektiver. Jeg bruker munn og jeg bruker hodet.
KFN: (med stigende desperasjon i stemmen) Jeg mistet ham!
MPB: (henger frenetisk ark opp på snoren) Jeg bruker drømmer og jeg bruker min erindring. Jeg bruker min imaginasjon og min dømmekraft. Jeg bruker bilder, bøker. Jeg bruker eksempler. Jeg bruker kunst. Jeg bruker min smak, og min varme. Jeg bruker reservasjon og distanse. Jeg bruker ensomhet og stillhet.
KFN: (roper mens hun fortsetter å rive ut sider av boken og legge dem i vannet) Jeg mistet ham!
MPB: Jeg bruker meg. Jeg bruker min historie og min erfaring. Jeg bruker mennesker som speil, som sparringspartnere og som skjold.
KFN: (Fortsetter å rive ark ut av boken og legge dem i vannet) Jeg mistet ham!
MPB: (Henger opp de våte arkene på tørkesnoren. )Jeg bruker tidligere tekster og gamle ideer, jeg bruker faget mitt, min lesning, og min opparbeidede kompetanse. Jeg bruker min egen og andre tid. jeg bruker rommet. Jeg bruker egne og andres ører. Jeg bruker gestikk og mimikk, fakter og kroppsspråk. Jeg bruker klisjeer og fraser, dikt og anekdoter. Jeg bruker humor og stemme. Jeg bruker autoritet.
KFN: Jeg mistet ham!
MPB: «BRUK er å anvende, benytte og bearbeide. Å annamme, appropriere, stjele og sample. Det er å låne, omarbeide, produsere og revidere. Å trekke veksler på, Jobbe, frembringe, fremstille. Det er å forvandle, foredle, skape, lage. Det er å gjøre, være og arbeide. Det er å konsumere og konstruere. Å utbytte, gripe og misbruke,  – Høste, sanke og ivareta…»
Reklamer